Nassi van bloemkoolrijst

Nassi van bloemkoolrijst

Algemeen


persons : 2 pers
time : 15 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

1 bloemkool** of 400 gr bloemkoolrijst ( vers voorverpakt)
1 grote sjalot of 2 kleintjes, fijn gehakt
Beetje olie om in te bakken
35 gr zongedroogde tomaatjes, liefst op olie, fijngesneden
100 gr ijsberg sla, in dunne reepjes gesneden.
50 gr ham ( chorizo, cervelaat of een andere worst), gesneden in miniblokjes

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze met een grove rasp tot ongeveer rijstkorrelformaat**.
Of gebruik een keukenmachine.

Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotje aan. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en bak deze even mee. Voeg de bloemkool rijst toe en roerbak het geheel zo’n 3 minuutjes. Voeg de ham of worst toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de ijsberg sla toe en schep deze door de bloemkoolrijst.
Schep de bloemkoolrijst op borden en serveer meteen.

Serveertip:
Lekker met een sateetje van de BBQ of een balletje gehakt.

Variatie tips:
- Roer er rode pesto doorheen ipv zongedroogde tomaatjes.
- Roer er een ¼ zakje nassi kruiden doorheen.
- Voeg taugé toe ipv ijsbergsla
- Laat de tomaatje en worst weg en breng de bloemkool op smaak met kerriepoeder
- Alles is eigenlijk mogelijk!!

** Bloemkool rijst over? Maak dan deze lekkere zalm salade of deze lekkere tonijn salade