Thaise salade met biefstuk reepjes

Thaise salade met biefstuk reepjes

Algemeen


persons : 6 personen
time : 30 minuten
book : Minibijbel Koolhydraat-arme gerechten

Ingredienten

675 gr biefstuk van de haas of gewone biefstuk
2 eetlepels olijfolie
2 kleine rode chilipepers, zonder zaad in ringen
225 gr shiitakes in plakken

dressing:
3 lente-uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Sap van 1 limoen
1-2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels fijngehakte koriander

salase:
1 krop Romeinse sla, gesneden
175 gr kerstomaten, gehalveerd
5 cm komkommer, gehalveerd en in dunne reepjes

garnering:
sesamzaadjes

Bereiding

Verwarm de grill voor en rooster het vlees 2-4 minuten aan beide zijden, afhankelijk hoe gaar u het wilt hebben. Laat daarna minstens 15 minuten rusten.

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de rode pepers en shiitakes toe en roerbak 5 minuten. Draai het vuur uit en voeg het vlees toe. Schep alles goed door elkaar.

Meng de ingrediƫnten voor de dressing en schenk deze over de sla, tomaten en komkommer. Schep goed om.
Schep de salade op de borden en leg het vlees in het midden en strooi er wat sesamzaak overheen.
Serveer meteen.

Voedingswaarde p.p.
Kcal 332
Eiwitten 40.4 gr
Vetten 18,2 gr
Koolhydraten 2,1 gr
Voedingsvezels 1,6 gr
Calcium 106 mg