Gebakken rijst met bacon en paprika

Gebakken rijst met bacon en paprika

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten
book : Kookboek:BBQ Boys- Tjops low slow BBQ Auteur Birger Allary en Karel Knockaert

Ingredienten

olijfolie
fijngesneden ontbijtspek of spekblokjes
2 teentjes knoflook
5 lente-uitjes
2 zoete puntpaprika’s
750 gr langkorrelige gekookte rijst
5 eetlepel sojasaus
1 theelepel suiker
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel vers gemalen zwarte peper en zout

Bereiding

Zet een plancha ( bakplaat of gietijzeren bakschaal) op de BBQ op een directe hitte.
Snij de knoflook, lente-ui, puntpaprika’s fijn en de spek fijn. Bak alles in de plancha aan in een stevige scheut olijfolie. Laat het geheel sudderen.
Voeg dan de rijst toe en toe en ook wat extra olijfolie. Bak de rijst 5 minuten mee en blijf regelmatig roeren.

Meng de sojasaus met de suiker in een kommetje tot die is opgelost.
Hak de peterselie fijn.

Blus de rijst met de sojasaus en de suiker en laat ze 1 minuut meebakken.

Haal de plancha van het vuur en voeg de gehakte peterselie toe.
Kruid indien nodig bij met peper en zout.

Serveertip: lekker met een kippenspies van de BBQ en cassava chips