
: 6 stuks
: 30 minuten
: Eigen recept
3 vellen Brickdeeg*
beetje olijfolie
buisjes voor roomrolletjes te maken
125 gram roze garnalen (gepeld)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
100 gram mascarpone
1/2 tl paprikapoeder
peper en zout
*Tip: In plaats van Brickdeeg kan je deze rolletjes ook met fillodeeg maken
Pel de garnalen als je ongepelde gekocht hebt en verwijder het zwarte darmkanaal.
Snijd de knoflook en sjalot fijn en verwarm de olijfolie in een pannetje
Fruit de sjalot aan maar laat het niet bruin worden. Voeg naar 1-2 minuten de knoflook pas toe. ( doe je dit meteen dan kan het zijn dat de knoflook al bruin is voordat de sjalot glazig is, de knoflook gaat dan bitter smaken)
Voeg de garnalen toe als de knoflook glazig is en bak deze mee tot ze mooi rose zijn
Schep de garnalen-sjakot-knoflook in een zeef en vang het bakvocht op. Snij van 6 garnalen de staartjes af en leg die apart voor de garnering.
Pureer de garnalen, knoflook sjalot met de mascarpone tot een mooie mousse. Is de mousse erg stijf voeg dan wat kookvocht van de garnalen toe. De mousse moet spuitbaar zijn straks.
Doe de garnalen mousse in een spuitzak en leg deze zak koel weg tot gebruik.
Maak de brickdeeg rolletjes volgens dit Brickdeeg rolletjes om te vullen recept
Serveren:
Knip de punt van de spuitzak spuit de mousse in de gebakken brickdeeg rolletjes.
Druk de 6 achtergehouden garnalen staartjes in ieder bovenzijde van de rolletjes.