Groene curry met kip

Groene curry met kip

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Vers pakket Lidl

Ingredienten

½ courgette*
1 aubergine
1 groene paprika
1 rode ui
⅓ komkommer*
4 tomaten
100 gr groene curry pasta
200 ml kokosmelk
300 gr kipfilet
2 eetlepels olijfolie

* In het vers pakket zat een mini courgette en mini komkommer

Bereiding

Maak alle groenten schoon. Pel en snipper de ui.
Snijd de courgette, aubergine, paprika tomaten en komkommer in stukken.

Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kip en de ui 4 minuten op matig vuur.

Voeg de overige ingrediënten toe en bak deze op middelhoog vuur 4 minuten mee.
Althans zo moest het in het originele recept.
Persoonlijk vind ik dat geen fijne methode op mijn kookplaat. Te veel groenten tegelijk het is dan geen bakken meer maar sudderen.
Ik heb de kip en de ui aangebraden in een gewone koekenpan en daarna overgedaan in een grote hapjespan die ik op een zacht vuurtje warm hield.
In de pan waarin ik het vlees gebakken heb weer wat olie toegevoegd en daar eerst de courgette 2 minuten op redelijk hoog vuur aangebraden en daar toegevoegd aan de kip.
Daarna met alle groenten hetzelfde gedaan en als laatste de tomaten gebakken en toegevoegd aan kip en groenten.

Warm de hapjes pan met kip en groenten goed op en voeg de groene curry toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe en laat de curry met de deksel op de pan 15 minuten sudderen.

Serveertip: Kook 300 gr pandanrijst

Per 100 gr zonder rijst
energie 59 kcal
vetten 3,6 gr
verzadigde vetten 3,0 gr
koolhydraten 4,6 gr
waarvan suikers 3,7 gr
vezels 1,3 gr
eiwitten 1,4 gr
zout 0,59 gr