Salade Surinaams rundvlees mango bonen

Salade Surinaams rundvlees mango bonen

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten + rundvlees bereiding
book : Eigen recept

Ingredienten

1 x Surinaams rundvlees
1 grote zak gemengde rucola sla
2 rijpe mango's
200 gr haricot verts
stuk oud stokbrood of Turksbrood
olijfolie

Bereiding

Maar het Surinaams rundvlees volgens dit recept, je kunt dit op de dag zelf doen of een of twee dagen vantevoren.

Was de haricots verts en verwijder de uiteinde's van de boontjes.
Breng ze in een pan met gezouten water aan de kook en kook ze in zo'n 8 minuten beetgaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de boontjes. Giet ze af en zet ze klaar, dek indien nodig af om ze warm te houden.

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Zet weg tot gebruik.

Snij het brood in blokjes. Leg de blokjes brood op een ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie. Hussel alles even goed door. Bak de blokjes brood in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C. krokant. Mijn broodbrokjes waren in 10 minuten krokant, zijn ze dat niet laat ze dan wat langer in de oven.

Was de sla en verdeel deze over 4 borden.Verdeel de helft van de bonen over de sla. Doe hetzelfde met de mango en het brood. Leg hierop wat blokjes vlees.
Verdeel de andere helft van de bonen over de 4 borden en doe weer hetzelfde met de mango en het brood. Schep wederom weer wat vlees tussen het fruit en de groenten.

Opmerking:
- Ik vond het vlees een beetje te veel en heb het ook nog apart bij geserveerd voor de liefhebbers!
- In het originele recept wordt het vlees gegeten op een broodje met ingelegde komkommer. Leuk lunchgerecht maar omdat ik het als avondmaaltijd wilde eten heb ik er deze salade van gemaakt. Wij vonden de salade erg geslaagd!