Zalm met frisse groenten en noodles

Zalm met frisse groenten en noodles

Algemeen


persons : 4 personen
time : 45 minuten
book : Masterchef Australie, aflevering 9 2018

Ingredienten

Soja en gember dressing
30 ml lichte sojasaus
30 ml mirin wijn
1 teentje knoflook, geplet
1/4 theelepel basterdsuiker
7 gr. fijn geraspte gember

Salade van rauwe groenten
65 gr. peultjes, in dunne schijfjes gesneden
30 gr. bonen kiemen, ik heb Greenpreez gebruikt
30 gr. radijsjes, in dunne plakjes gesneden

Zalm
4 stuks zalmfilets van 100 gr., zonder huid
30 ml olijfolie
zoutvlokken en gemalen peper om op smaak te brengen
250 gr noodles

Om te serveren
zwarte sesamzaadjes

Bereiding

Verwarm de sous vide machine voor op 50 °C
Geen sous vide beschikbaar, geen probleem je kunt de zalm ook garen in een voorverwarmde oven van 75 Gr.C tot de zalm mooi gaar is.

Doe voor de soja en gember dressing alle ingrediënten in een mengbeker en meng ze goed door elkaar. Zet het dan opzij totdat u gaat serveren.

Snijd de peultjes in dunne reepjes en blancheer deze 1 minuut. Spoel af onder koud stromend water. Doe om de salade van groenten te bereiden de peultjes, bonenkiemen en radijsjes in een kom. Schud ze goed door elkaar en zet ze dan in de koelkast totdat u gaat serveren.

Bestrooi voor de zalm de filets royaal met zout en een beetje peper. Doe 3 porties zalm bij elkaar in een sous vide zak, totaal 4 zakken. Doe 30 ml. olijfolie in elke zak, seal de zak vacuüm en doe die dan ongeveer 10 minuten in de sous vide machine totdat de zalm gaar is. Eventueel langer als u liever de voorkeur geeft aan een wat verder gegaarde zalm.

Haal de zakken uit het water, haal de zalm uit de zakken en doe ze in een grote kom. Haal de zalm uit elkaar in grote lamellen en zet ze opzij totdat u gaat serveren.

Breng intussen een grote pan water snel aan de kook. Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de noedels met een zeef uit het water en spoel ze kort af onder koud water. Meng ze door de groenten. Houd een beetje groenten achter voor de eindgarnering

Schik wat van de groenten-noodles salade op de borden en besprenkel dit met de soja en gember dressing. Leg de zalm-lamellen erbovenop. Besprenkel wederom met wat dressing en garneer af met de achtergehouden frisse groenten. Bestrooi het gerecht met wat zwarte sesamzaadjes.

Opmerking:
Je kunt dit gerecht ook als een koude salade serveren
- In het originele recept moet je de noodles zelf maken, dat heb ik niet gedaan.