Kibbeling van de BBQ

Kibbeling van de BBQ

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Website: www.b4men.nl

Ingredienten

1000 gram kabeljauwfilet (loin) met huid
4 eieren
300 gram ongezoete cornflakes
8 eetlepels chicken rub bijvoorbeeld LetzQ
8 eetelepels bloem
ravigotte saus of andere saus naar keuze

Bereiding

Steek de houtskool van je bbq en bereid je BBQ voor voor indireckt grillen. Hoe je dat moet doen is afhankleijk van het soort bbq die je gebruikt. Verwarm de BBQ voor tot een temperatuur van 150 gr.C..
Verwijder ondertussen de huid van je kabeljauwfilet als je kabeljauw filet met huid hebt gekocht. Controleer de kabeljauwfilet op eventuele graten die bij fileren zijn achtergebleven.
Snijd de filet in mooie gelijkmatige maar niet te kleine stukken.

Pak 4 schaaltjes.
Klop in één schaaltje de eieren los.
Maal de cornflakes fijn maar niet tot poeder en doe die in het 2e schaaltje.
Vul het derde schaaltje met de voorgestelde rub of gebruik je eigen favoriete kruiden.
Doe de bloem in het vierde schaaltje.

Wentel de stukken kabeljauwfilet eerst door de rub, dan door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de cornflakes.

Leg de kibbeling op het rooster en sluit de deksel van je bbq. Bak de kibbeling ongeveer 15 minuten tot ze een kerntemperatuur hebben van 60 graden.

Serveer de kibbeling eventueel met een saus naar keuze en het liefst met home made frietjes.