gehaktballen Ottolenghi

gehaktballen Ottolenghi

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Masterchef Australie: Yotam Ottolenghi

Ingredienten

500 gr gehakt, liefst lamsgehakt
1,5 theelepel komijnzaad
1,5 theelepel venkelzaad
½ theelepel ground allspices
15 gr peterselie
½ uit
2 teentjes knoflook
zout en peper

garnering ( niet op de foto)
250 gr granaatappel
80 gr fijne krisalsuiker
¼ theelepel all spices
1 eetlepel molassses

Bereiding

Vijzel de komijn en venkelzaad in een vijzel tot een fijn poeder.

Meng het lamsgehakt met de piment en geroosterde specerijen in een grote kom. Voeg peterselie, ui, knoflook, 3/4 theelepel zout en een snufje zwarte peper toe en meng goed met de handen totdat het volledig is opgenomen.
Weeg 8 x 35 g porties van het gehaktmengsel af en rol deze in een kofta vorm ongeveer 3 cm x 5 cm.

Bak de kofta's in voorverwarmde grillpan en bak en draai tot alles goudbruin is, ongeveer 1-2 minuten. Doe de kofta's over in een ovenschaal en bak deze in een voorverwarmde oven van 200C tot ze net gaar zijn, ongeveer 4 minuten.
Haal uit de oven en zet apart totdat je het nodig hebt.

Meng de ingrediënten voor de garnering door elkaar.
Schep wat van de garnering op de gehaktballen en serveer direct.

Serveertip: Lekker in een pita broodje met tzaziki, in een tortillia met sla en tomaatjes of bij een tapas/meze plank