Zoete aardappelchips

Zoete aardappelchips

Algemeen


persons : nvt
time : afhankelijk van de hoeveelheid
book : Materchef Australie 2017 Matt Preston

Ingredienten

Zoete aardappel

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd deze daarna in erg dunne plakjes. Handig als je hier een brede dunschiller of mandoline voor gebruikt. ( met een kaasschaaf denk ik dat de plakjes net te dik worden)

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes keuring naast elkaar.

Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 160 Gr.C en droog de zoete aardappelplakjes tot ze mooi droog zijn.
Leg ze daarna op een rooster zodat ze volledig kunnen afkoelen.

Herhaal bovenstaande tot alle aardappelschijfjes gedroogd zijn.

Opmerking:
Ik vond 160 Gr.C te hoog, het punt van drogen en verbranden is heel kritiek. Soms was de helft van het plakje goed gedroogd en de andere helft al een beetje bruin verbrand, dus te droog.
Ik heb de tijd verlengd en de temperatuur terug gebracht naar 130 Gr.C.
- Erg smaakvolle gezonde chips !