Kletskoppen met frambozen room

Kletskoppen met frambozen room

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Diner bij William en Anneke

Ingredienten

12 kletskoppen
250 gram frambozen
250 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
een zakje klopvast
de geraspte schil van een limoen

poedersuiker

-Tel 4 keer 12 frambozen uit en hou ze apart.
-Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopvast lekker stevig, maar niet tot boter. Maal de rest van de frambozen fijn met een staafmixer, of prak ze gewoon.
-Spatel de fijngemalen frambozen en de limoenrasp door de slagroom
-leg vier kletskoppen op vier bordjes, doe er een flinke schep room op en druk er langs de rand 6 frambozen in. Leg er daarna een kletskop bovenop en herhaal dit nog een keer.
-Strooi er poedersuiker overheen en serveer meteen.

Bereiding

Houd 24 frambozen apart.
Pureer de rest van de frambozen fijn met een staafmixer.
Was de limoen, droog hem en rasp de schil.

Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopvast lekker stevig.
Spatel de gepureerde frambozen en de limoenrasp door de slagroom.

Leg vier kletskoppen op vier bordjes.
Doe er een flinke schep frambozenroom op en druk er langs de rand 6 frambozen in.
Leg hier een kletskop bovenop en herhaal dit nog een keer.

Bestrooi het geheel met poedersuiker en serveer meteen.