Kip kerrie met amandelen en verse ananas

Kip kerrie met amandelen en verse ananas

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift AH, febr 2017

Ingredienten

300 g basmatirijst
250 g verse ananasstukjes
500 g scharrelkipdijfilets
30 g amandelschaafsel
2 el arachideolie
2 tl curry madras
1 el bloem
250 ml kookroom light
2 kippenbouillontabletten
100 ml water
600 gr sperziebonen

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de stukjes ananas en snijd de kip in blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip met de curry madras 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend de kookroom, bouillontabletten en het water toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de ananas toe aan de kip kerrie en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden, schep de kip kerrie en sperziebonen ernaast en bestrooi met het amandelschaafsel.

Opmerking:
- Pas op de je kerrie kruiden niet verbranden. De kruiden 3 minuten mee bakken was te lang. Ik heb dat wat "verbrande'" eruit geschept voordat ik de room en de bouillon toevoegde. Na het toevoegen van de room heb ik er weer een volle theelepel kruiden toegevoegd.
- 100 ml water was bij mij ook niet voldoende. Na 5 minuten zachtjes koken was de room en het water erg ingedikt. Ik heb wat extra toegevoegd.
Verder was het een makkelijk en smaakvol recept !