Chocolade cognactaart

Chocolade cognactaart

Algemeen


persons : 12 pers
time : 30 minuten + minimaal 2 uur koelen
book : Kookboek Chocolade

Ingredienten

bodem:
250 gr gemberkoekjes
75 gr pure chocolade
100 gr boter

vulling:
225 gr pure chocolade
250 gr mascarpone
2 eieren, gesplitst
3 eetlepels cognac
3 dl slagroom
4 eetlepels basterdsuiker

Garnering:
1 dl slagroom
chocolade koffiebonen


Bereiding

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller.
Smelt de chocolade en de boter er roer dit door de koek kruimels.
Bedek hiermee de bodem en de zijkant van een springvorm ( doorsnede 23 cm)
Laat de kruimelbodem hard worden terwijl u de vulling maakt.

Smelt de chocolade in een pan. Haal de pan van het vuur en roer er de mascarpone, de eidooiers en de cognac erdoor.

Klop de salgroom lobbig en roer hem door de chocolade mascarpone mengsel.

Klop de eiwitten in een schone kom tot deze pieken vormt. Klop langzaam de suiker erdoor tot een stijf en glanzend schuim ontstaat.
Spatel he tin 2 keer door het chocolademengsel, tot het net gemengd is.

Schep het mengsel op de kruimelbodem en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.
Zet de taart op een gebaksschaal. Garneer de taart met rozetten stijfgeklopte slagroom en chocolade koffiebonen

Opmerking: Wij vonden de gemberkoekjes iets te over heersend, als je er wel van houd dan is het natuurlijk goed maar voor ons de volgende keer toch een gewone neutrale bodem