Pasta met gerookte zalm

Pasta met gerookte zalm

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten zonder de tijd vd gerookte zalm
book : Eigen recept

Ingredienten

4 stukjes gerookte zalm a 125gr
400 gr Fettuccine of Tagiliatella
1 el olijfolie
3 teentjes knoflook fijn gehakt
250 ml slagroom slagroom
1 zakje bieslook fijngehakt
4-8 zongedroogde tomaatjes
1 tl mosterdpoeder
2 tl citroensap
4 el Parmezaanse kaas

voor garnering
cherrytomaatjes
groene aspergetips

Bereiding

Bereid de zalm volgens dit recept.
I.p.v. de zalm zelf roken kan je ook plakjes gerookte zalm gebruiken, volg dan het * in dit recept.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook 30 sec, op laag vuur. Zorg ervoor dat de olijfolie niet t e heet is anders verbrandt de knoflook meteen en dan wordt hij bitter.

Voeg slagroom, ¾ van de bieslook, mosterdpoeder en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enigszins inkoken*

Laat het geheel langzaan warm worden.

Kook ondertussen de pasta in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de hete pasta.

Leg de gerookte zalmmoot op een pasta bord en schep de pasta ernaast. Bestrooi de pasta met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en rest van de bieslook.

Garneer het gerecht eventueel met gegrilde aspergetips en (warme) cherry tomaatjes

*Gebruik je gekochte zalm, voeg de zalm en citroensap dan nu toe toe en meng goed.