Zelf zuurkool maken

Zelf zuurkool maken

Algemeen


persons : nvt
time : een paar weken
book : Eigen recept

Ingredienten

1 witte kool
1 eetlepel keukenzout
een paar jeneverbessen

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool.
Snijd de witte kool op een snijmachine of op een mandoline in dunne repen.
Strooi 1 eetlepel zout op de kool en knijp met je handen flink in de kool of stamp er met een stamper op.

Doe de kook over in een (weck) pot of aardewerken pot.
De kool gaat vocht afgeven, zorg dat de kool altijd onder staat.
In een originele zuurkool pot zit een stenen ring om de zuurkool onder het vocht te houden.
Ik heb dit opgelost door een plastic zak met water op de zuurkool te leggen.
Laat de kool zo enkele weken staan.

Opmerking:
Het project leek erg goed te lukken, na 4 weken begon het al echt naar zuurkool te ruiken.
Na 5 weken stond er in een keer de schimmel op. Jammer, ik weet niet wat er fout gegaan is...
Mocht het je wel lukken, leuk als je me het dan laat weten!