Asperge jam met witte port

Asperge jam met witte port

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten + koelen
book : Clair en Madelon koken

Ingredienten

330 gr witte asperges (schoon)
1/2 vanillestokje
100 gram geleisuiker
0,5 dl witte port
citroensap
en een weckpotje

Bereiding

Schil de asperges en snij de punten af.
De punten van de asperges worden niet gebruikt.

Snij de rest van de asperge in stukken van ca. 1 cm
Breng de asperges, geleisuiker, port, een kneepje citroensap en het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat het al roerend 4 minuten koken.*

Haal het vanillestokje eruit en pureer het met een staafmixer tot je een mooie egle massa hebt verkregen.

Maak de jampotten goed schoon en vul ze met de hete asperges jam. Sluit de pot en zet deze 5 minuten op zijn kop. Keer daarna weer om en laat verder afkoelen.

opmerking:
Ik heb de jam langer laten koken, ik vond de asperge nog te hard om er jam van te maken. Kijk zelf welke kooktijd je wenst, dit is afhankelijk van de grote van je asperge stukjes.

Serveertip:
Doe wat van de jam on een spuitzak en garneer spuit mooie toefjes bij een voorgerecht waarin zalm of een hamsoort verwerkt is. Jam is ook erg lekker op brood bij een voorgerecht.