Bonbon van bresaola

Bonbon van bresaola

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Straat diner bij John

Ingredienten

1 klein uitje
1 plantje bieslook
1 plantje peterselie
1 plantje basilicum
80 gr bresaola
200 gr roomkaas
0,5 el kappertjes
1 el witte balsamico-azijn
1 el olijfolie
zout en peper

Bereiding

Snij 1 klein uitje in hele dunne halve ringen. Leg de ringen in een schaal. Neem van de groene kruiden elk een hand vol en snij deze grof. Voeg de kruiden toe aan de uienringen en meng het door elkaar.
Leg een stuk plastic folie op het aanrecht en leg hierop 2 stukjes bresaola half overlappend naast elkaar. Schep in het midden van de bresaola een el roomkaas. Vouw het folie dicht zodat de roomkaas geheel bedekt is met de bresaola. Draai het folie er stevig omheen tot er een mooi bolletje ontstaat. Verwijder het folie voorzichtig en houd de bonbon in z'n bolvorm.
Maak het kruidenmengsel af door de kappertjes toe te voegen samen met de witte balsamico-azjn en de olijfolie. Maak op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.
Verdeel de bresaola-bonbons over 4 borden en garneer met een hoopje kruidensla.