Appel chutney

Appel chutney

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten
book : Foodies webpagina

Ingredienten

1 ui ( 140 gr schoon)
1 tl olijfolie
½ tl kerrie
½ tl cayennepeper
200 ml appelsap
50 ml ciderazijn
150 g bruine suiker
1 laurierblaadje
3 stevige appels ( 425 gr schoon)
50 g rozijnen

Bereiding

Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in de olijfolie en voeg de kerrie en de cayennepeper toe. Blus af met het appelsap, de ciderazijn, de bruine suiker en het laurierblaadje. Breng het geheel aan de kook zodat de suiker oplost.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in kleine blokjes. Doe de gesneden appel met de rozijnen bij het appelsapmengsel.
Laat rustig doorkoken tot de appel zacht is, bij mij was dat in ongeveer 15 minuten.
Giet het geheel heet in schone weckpotten en laat afkoelen. De chutney is ca. 3 maanden houdbaar op een koele en donkere plaats.

Tip:
De appelchutney smaakt lekker bij onder andere paté, kaas en beenham.