Meatloaf met venkel

Meatloaf met venkel

Algemeen


persons : 4
time : 1,5 uur + wachttijd
book : Tijdschrift Foodies januari 2016

Ingredienten

4 sneetjes witbrood zonder korst
1 ui
4 teentjes knoflook
2 theelepels venkelzaad
2 eetlepels tomatenpuree*
1 eetlepel gepekelde groene peperkorrels
3 eieren
1 kilo gehakt
zout en peper
4 plakjes ontbijtspek

Bereiding

Hak het witbrood in een keukenmachine tot fijne kruimels. pel en snipper de ui en de knoflook.
Meng het broodkruim, de knoflook, de ui, het venkelzaad, de tomatenpuree*, de groene peperkorrels, de eieren en het gehakt in een grote kom tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Vet een patevorm of cakeblik in. Schep het gehaktmengsel in de vorm en strijk het glad. Bedek de paté met het ontbijtspek. Bak het gehaktbrood ca. 1 uur in de oven.

Neem het gehaktbrood uit d eoven en laat ca. 2 uur afkoelen. Snijd het gehaktbrood in plakken.

Serveertip: Lekker met boerenbrood, grove mosterd en tafelzuur.
Opmerking:
* Ik heb ipv tomatenpuree heb ik deze scherpe paprikapuree gebruikt om toch een beetje extra pit in de meatloaf te krijgen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar heb je geen paprikapuree dan kan je ook een ½ rood chilipepertje heel fijn hakken en toevoegen.