Cave Man Style jodenhaas

Cave Man Style jodenhaas

Algemeen


persons : 4
time : 6 minuten + BBQ aansteken
book : Eigen recept

Ingredienten

2 jodenhaasjes

Bereiding

Zorg dat de jodenhaas op kamertemperatuur is.
Bestrooi deze rijkelijk met zout en peper.

Steek het houtskool aan en verwarm de houtskool net zo lang tot alle kolen mooi wit gloeien.

Blaas een paar keer flink zodat alle losse as van de kolen af is.
Leg het vlees rechtstreeks op de kolen.

Bak het vlees afhankelijk van de dikte enkele minuten. Keer regelmatig. Voor deze jodenhaasjes was 4 keer 1 minuut voldoende.

Haal het vlees uit de kolen en verpak het in aluminiumfolie. Laat het vlees ongeveer 5-10 minuten rusten.

Borstel het eventuele houtskool as wat nog aan het vlees zit er met een kwastje van af. Ik heb daarvoor een champignon borsteltje gebruikt.

Opmerking: We wisten niet wat we van Cave Man style moesten verwachten, het lijkt nl zo onsmakelijk en ongezond. Toch wilde we het eens proberen en het was heerlijk. Lekker dicht geschroeid vlees zonder " verbrande' strepen van je bbq grillrooster.
Terug naar moeder natuur, je kunt ook gewoon een kuil graven op het strand en daar kolen in aansteken, veder heb je niets nodig, spannend toch!!