Witte kool salade met krenten en appel

Witte kool salade met krenten en appel

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

1/2 witte kool, dun gesneden of grof geraspt
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
12 eetlepels appel cider azijn
krenten geweekt
2 appels, grof geraspte

Bereiding

Snij de witte kool zo fijn mogelijk.

Zet de krenten even in de lauw water te week.

Maak de dressing, klop de mayonaise, mosterd, appel cider azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Meng de dressing door de witte kool.

Snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel op een grove rasp. Meng de rasp meteen door de salade om bruin worden van de appel te voorkomen.

Zet de kool afgedekt weg tot gebruik.

Giet de krenten af en dep ze een beetje droog, meng ze door de kooksalade.