Roerbak spruitjes met spekjes en kerriepoeder

Roerbak spruitjes met spekjes en kerriepoeder

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Receptenkaartje Lidl

Ingredienten

800 gr spruitjes
2 uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
1 bakje magere spekreepjes
10 zongedroogde tomaatjes
zout en vers gemalen peper

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en kook de spruitjes 7 minuten in ruim kokend water met wat zout.
Giet ze af.

Pel de uien en snipper deze fijn. Pel de knoflookteentjes en hak deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes uit.
Als er na het uitbakken te veel vet in de pan zit, schep er dan wat vet uit.
Voeg de ui toe en fruit deze mooi glazig, voeg daarna de knoflook en de kerrie poeder toe. Schep alles goed om, pas op dat de kerriepoeder niet verbrand.
Voeg de spruitjes en de zongedroogde tomaatjes toe en roerbak ongeveer 5 minuten totdat de spruitjes beetgaar zijn.
Maak indien gewenst op smaak met zout en peper

Opmerking:
- Wij vonden het op smaak brengen met zout en peper niet nodig, de spek en andere ingrediƫnten hadden al genoeg smaak afgegeven.
-In het originele recept moet je de spruitjes doorsnijden en 5 minuten koken. Dat doorsnijden was ik vergeten. In zijn geheel koken ging ook uitstekend, ik heb ze 7 minuten gekookt.