Pulled pork met glace

Pulled pork met glace

Algemeen


persons : 6-10 personen
time : 10-12 uur
book : Beetje van mijzelf en een beetje van Den Kosnos

Ingredienten

1 procureur stuk van 2,2 kilo
Pulled Pork kruidenmix merk Appolo (gekocht bij de Hanos)
Pulled Pork glace

Bereiding

Mochten er grote dikke stukken vet aan je procureur zitten dan moet je die verwijderen, kleine stukjes vet geven geen probleem.

Bestrooi je procureur rijkelijk met de Pulled Pork kruiden mix en verpak deze daarna strak in plastikfolie. Laat minimaal 4-8 uur in de koelkast liggen. wij hebben de procureur s’avonds voorbereid en een nacht in de koeling gelegd.

Bereid je BBQ voor op indirect BBQ-en op een temperatuur van 120-122 graden. Plaats een lekbak in je BBQ. Haal het vlees uit het plastic en leg deze op het rooster van je BBQ en sluit de deksel van je BBQ. Als je een vleesthermometer hebt, steek deze dan in het vlees zodat je het garingsproces goed kunt volgen.

Na 5 uur of als de kerntemperatuur van je vlees 74 Gr.C is, ( wat het eerste gebeurd) bestrijk je het vlees met de Pulled Pork Glacé.

Laat het vlees zo weer 2 uur liggen zodat je een mooie korst ( mooie bark) aan de buitenkant van het vlees krijgt.

Als de 2 uur zijn verstreken dan pak je het vlees stak in aluminiumfolie in en leg het terug op de bbq tot het vlees een kern temperatuur van 88 Gr.C heeft bereikt.

Haal het vlees van de BBQ, maak de folie voorzichtig open. Leg het vlees op een nieuw stuk aluminiumfolie en pak het weer goed in.
Laat het vlees zo minimaal 1 uur rusten, 2 uurtjes mag ook. Trek het vlees ( pullen) uit elkaar.

Serveertip:
- Lekker met deze warme pulled pork dressing
- Traditioneel, heerlijk op een broodje met een lekkere BBQ saus en Amerikaanse Koolsalade
- Lekker met mihoen en geokte groenten
- Ook geschikt om door de rode pasta saus te doen

Wij hebben deze keer 2 verschillende Pulled porken gemaakt, lees hier het andere recept