Snijbonen uit de sous vide

Snijbonen uit de sous vide

Algemeen


persons : nvt
time : 1,5 uur
book : Eigen recept

Ingredienten

100 gr snijbonen in hele dunne sliertjes gesneden.
beetje boter
2 eetlepels gembersiroop

Bereiding

Maak de bonen schoon en snijd ze in flinterdunne spaghetti reepjes.
Doe de bonen in een vacumeerzak en leg daar wat botervlokken boven op. Schenk de gembersiroop over de bonen.
Vacumeer de bonen.

Verwarm de sous-vide voor op 95 Gr.C.
Gaar de bonen in ongeveer 1 uurtje gaar.

Zo heb ik het de eerste keer gedaan. De tweede keer heb ik de bonen in een mengkom gedaan, overgoten met wat olijfolie en gembersiroop. Dit zachtjes met de handen verdeel over de bonen en daarna de bonen in een zak geseald. Deze methode beviel me uitstekend.
Wel e.e.a. goed vaccineren anders komt de zak boven drijven.

Heb je geen sous vide, blancheer de snijbonen zo'n 5 minuten en spoel daarna direct koud. laat staan tot gebruik.

Verhit wat boter en gembersiroop in een braadpan. Laat het niet te warm worden. Voeg de geblancheerde bonen toe en verwarm deze.