Contrafilet van de BGE

Contrafilet van de BGE

Algemeen


persons : 4 personen
time : 6-8 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

1 stuk contrafilet uit Argentinië

reken op ong 100-125 gr per persoon als je dit maakt voor een meer gangen diner.
Of meer als je het dit alleen als hoofdgerecht eet op een 'doordeweekse' dag.

Bereiding

Contrafilet wordt gesneden uit de dunne lende en is het meest smakelijk als het vlees binnenin nog rosé is.

Het is hetzelfde stuk vlees waarvan uw slager lendenbiefstuk ofwel entrecote snijdt, liefst met randje vet en al.
Contrafilet wordt meestal aan een stuk verkocht en bereid.

Ik heb wel het vet van de contrafilet verwijderd.
De contrafilet en op kamertemperatuur laten komen.
Aan een stuk gelaten en gegrild op onze Big Green Egg

Verwarm je BGE voor voor direct grillen tot een temperatuur van ongeveer 230 Graden en gril het vlees 3 x 4 minuten tot een kerntemperatuur van 45-48 Gr.C. ( de tijd is natuurlijk afhankelijk van je start kerntemperatuur en de dikte van je contrafilet)
Haal het vlees van het vuur en laat he teven rusten. Snij het daarna in mooie plakken.

Opmerking:
- Je kunt het vlees uiteraard ook grillen op een ander merk BBQ met deksel. De tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Meet met een thermometer de kerntemperatuur dan weet je precies wanneer het vlees goed is.
- Voor oven bereiding. Bak het vlees snel en kort aan in wat boter.
Leg het vlees in een ovenschaal en plaats deze en een voorverwarmde oven van 160 Gr.C.
Bak het vlees tot een kerntemperatuur van nog 45 graden.
Haal hee vlees uit de oven en uit de ovenschaal. Laat hee vlees afgedekt 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. De kerntemperatuur zal nu iets verder oplopen en komt zo uit op 48 Gr.C. De juiste temperatuur voor mooi rosé vlees.

Op de foto: een plak contrefilet met groene peper roomsaus.

Tip: Wat je over hebt is de volgende dag koud erg lekker op brood.