Kip kruiden home made

Kip kruiden home made

Algemeen


persons : nvt
time : 2 minuten
book : Cookbook: Big Green Egg, celebrating the world's best smoker & grill

Ingredienten

2 theelepels bruine suiker
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels bonenkruid
┬Ż theelepel chilipoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels mosterdpoeder
1 ruime eetlepel zeezout

Bereiding

Voeg alle ingredi├źnten bij elkaar en roer goed door.
Wrijf hiermee de kip of je kipfilets in.

Je kunt vele kant en klare kipkruiden kopen maar het is net zo leuk om ze zelf naar eigen smaak te maken. Begin met deze originele* kruiden melange en voeg daar op den duur andere kruiden en toe zodat je je eigen kipkruiden melange hebt ontwikkeld.

Deze kipkruiden ( De Amerikanen noemen het een rub en deze benaming ga je ook in Nederland steeds meer tegenkomen) komen uit het Big Green Egg kookboek.
Deze kruidenmelange hoort bij het gerecht Beer-butt chicken van Rick Browne

*Misschien leuk om te weten:
People magazine noemt Rick Brown de Godfather of Beer-Butt-Chicken. Zelf geeft hij toe dat hij de techniek op een barbecue wedstrijd bij een andere deelnemer heeft gezien. Echter Rick was de eerste in Amerika die dit recept publiceerde en het bereide op de Amerikaanse televisie. Wanneer je deze fascinerende, leuke en lekkere manier van kip bereiden eens hebt gedaan en geproefd dan doe je het steeds weer op deze manier!

Deze kipkruiden horen dus bij het origineel Beer-Butt Chicken recept, oftewel kip op bierblikje