Filodeeg pakketje met kabeljauw

Filodeeg pakketje met kabeljauw

Algemeen


persons : 4 personen
time : 40 minuten
book : Kookboek: over vis & vis

Ingredienten

4 stukken kabeljauw filet van 100 gr
1 citroen
4 bosuitjes
4 takjes tijm
½ eetlepel chilipoeder
zout
8 vellen filodeeg
2 eetlepels olijfolie
1 rode puntpaprika in ringen

Bereiding

Besprenkel de visfilets met het sap van een halve citoen en wrijf ze in met chilipoeder en zout
Laat ze zo even liggen.
Snijd van de andere helft van de citroen 4 plakjes

Halveer de bosuitjes in de lengte. Knip de takjes tijm doormidden ( als de takjes een beetje stug zijn rits dan de blaadjes eraf)

Spreid 4 vellen filodeeg uit, bestrijk dun met olijfolie en leg er de andere vel boven op.
Verdeel de paprika ringen over het midden van het deeg. Leg daar de kabeljauw filet over.
Verdeel de bosuitjes, de plakjes citroen de paprika en de tijm over de kabeljauw.

Vouw het filodeeg als pakketjes dicht.
Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bestrijk het deeg rondom dun met olie.
Bak de pakketjes in 20-30 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200Gr.C

Bevat p.p.
290 kcal
9 gr vet waarvan 6 gr onverzadigd
23 gr eiwit
29 gr koolhydraten