Salsa verde met ansjovis

Salsa verde met ansjovis

Algemeen


persons : nvt
time : 20 minuten
book : www.24kitchen.nl

Ingredienten

100 ml koude melk
6 ansjovisfilets
1 el Dijon mosterd
100 ml fruitige extra vièrge olijfolie
6 mini augurkjes (cornichons)
1 el kappertjes
1/2 bosje basilicum
1/2 bosje dragon
1/2 bosje bladpeterselie

Bereiding

Schenk de melk over de ansjovisfilets en laat 15 minuten wellen. Spoel ze daarna af met koud water, dep ze droog tussen keukenpapier en snijd in kleine stukjes.

Roer de mosterd met olijfolie door elkaar. Snijd de augurkjes in dunne schuine plakjes. Voeg kappertjes en augurkjes toe aan het olijfoliemengsel.
Pluk en snijd de kruiden grof zodat de kruiden afzonderlijk nog goed te proeven zijn in de salsa verde.
Roer de kruiden en de ansjovis door het oliemengsel en breng de salsa verde op smaak met zeezout en versgemalen peper.

Serveertip: lekker bij smeltende zachte sukade.
Salsa verde over? Doe het in een potje en hij is nog zeker 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.