Kip saté uit Maleisië

Kip saté uit Maleisië

Algemeen


persons : 8 personen
time : 30 minuten + marineertijd
book : Kookworkshop van Ben's Aziatische keuken

Ingredienten

1000 gram kipfilet of kippendijen
32 houten saté stokje

Marinade:
2 theelepels peper, zwart gemalen of ook lekker naar smaak wat sambal oelek
20 gr suiker
zout naar smaak
15 gram kerrie djawa
olie
4 sjalotten
10 gr sereh, vers, zeer fijn gehakt
1 teentjes Knoflook, fijn gehakt
10 gram korianderblad vers, grof gehakt

Om de sate's tijden het grillen in te smeren:
0,5 stuks Sereh, vers, gekneusd in olie gelegd

Bereiding

Hak voor de marinade de sjalotten, sereh en de knoflook grof en leg ze in een blender met de rest van de ingrediënten en
maal ze met wat olie fijn in een blender.
Meng de marinade met de kipfilet. Laat minstens 2 uur marineren.

Kneus de sereh en leg het in de olie.
Leg de houten saté pennen in een kom met koud water en laat het een tijdje staan.

Spies de kip aan de saté pennen, ca 3 stukjes per stokje.
Grill het boven een houtskoolvuur. Het vlees regelmatig insmeren met het sereh olie.
Grill het vlees goudbruin tot het gaar is.