Flensje met kokosrasp

Flensje met kokosrasp

Algemeen


persons : 8
time : 20 minuten
book : Kookworkshop van Ben's Aziatische keuken

Ingredienten

beslag:
525 ml kokosmelk
paar druppels kleurstof (pandan extract)
6 eieren
150 gr bloem
zout naar smaak
olie om de koekenpan mee in te vetten

vulling:
50 gr goela djawa
115 ml water
150 gr kokosrasp

Bereiding

Vulling:
Verkruimel de goela djawa in een pan met water. Breng dit aan de kook en laat de goelag djawa (suiker) al roerend op matig vuur oplossen.
Voeg kokosrasp toe en zet het vuur laag en roer regelmatig net zo lang tot het kokosrasp alle vloeistof heeft opgenomen.
Laat het nog iets door koken (op laag vuur) zodat de kokosrasp bijna droog is.
Neem de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Beslag:
Doe de kokosmelk in een kom en roer er de pandan extract erdoor, vermeng dit zo dat het een egale kleur heeft. Hoe meer
pandan extract des te groener het wordt.
Klop de eieren luchtig (niet te schuimig) in een andere kom. Voeg dit toe aan de kokosmelk en roer het goed.
Voeg nu, door een zeef en gelijktijdig goed roeren, de bloem erdoor en wat zout naar smaak. Komen er toch klonters in,
zeef dan het beslag door de zeef tot er geen klonters in zit. Let op, het beslag moet net ze dik of iets dunner zijn als pannenkoeken beslag.

Flensjes:
Vet een koekenpan in met een klein beetje olie, verhit de koekenpan en giet met een kleine soep - sauslepel een dunne
laag beslag in. De pannenkoeken moeten zo dun mogelijk zijn (net als crêpes)
Bak de pannenkoeken 2 min. tot de onderkant goudbruin is, draai de pannenkoek om en bak de andere kant heel even.
Neem de pannenkoek uit de pan en leg het op een bord en houdt het warm (bijv. in een voorverwarmde oven of onder
aluminiumfolie) maak de rest van de pannenkoeken. Vet de koekenpan elke keer weer in.

Leg een pannenkoek op een bord. Bestrooi de pannenkoek met het kokosrasp en rol deze op tot dun rolletje. Bestooi de pannenkoekjes met wat extra kokosrasp.

Serveertip:
Er kan eventueel ook een bolletje bananen- of vanille-ijs erbij geserveerd worden