Volkoren cracker met avocado-huttenkase-radijs

Volkoren cracker met avocado-huttenkase-radijs

Algemeen


persons : 8 stuks
time : 15 minuten
book : tijdschrift: Hallo JUMBO 2013 no 6

Ingredienten

2 avocado’s
2 bosuitjes
1/2 bosje radijs
2 eetl verse dille, fijngehakt
100 gr hüttenkäse
zout en peper
8 ronde knäckebröd crackers
1 bakje tuinkers

Bereiding

Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Verwijder het groen van de radijsjes, was ze en snijd ze in plakjes.
Hak de dille fijn.
Meng de avocado met de bosuitjes, radijsjes, dille en hüttenkäse. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verdeel de salade over de crackers en leg er een toefje tuinkers op.

Opmerking receptuur:
- Eigenlijk hoort hier ook nog een vleesspies bij, maar ik vond de crackers met salade zo lekker dat je ze zeker ook zonder vlees spies als lunch gerecht kunt eten.
- Ik heb het recept wat aangepast omdat ik de voorgeschreven bosuitjes en dille wel erg veel vond in de salade.

Opmerking over Bolletje crackers:
- Ik had wel heel erg veel pech met mijn ronde knäckebröd crackers. Er zaten maar 11 hele in de verpakking waarvan de hele ook nog breuklijnen vertoonde, dus toen je er in hapte braken ze meteen. Mijn tweede ervaring met Bolletje ( dezelfde crackers gekocht in een andere winkel) was nog slechter, daar waren alle crackers van stuk. De smaak van de Bolltjes crackers is wel erg lekker maar aan u de keuze of u deze crackers koopt of op zoek gaat naar een vervangende cracker.

Receptuur:
- Dit is een 24Kitchen recept van Rudolph van Veen die in de Hallo van Jumbo stond.- Je kunt het recept ook nog eens nalezen op de site van: 24KITCHEN
- Je zult zien dat mijn resultaat zeker zo mooi is als het originele recept :-)