Limoncello-achtige trifle

Limoncello-achtige trifle

Algemeen


persons : 6
time : 15 minuten + 30 minuten op stijven
book : Kookboek: Jamie in 30 minuten

Ingredienten

125 ml vers geperst sinaasappel sap
50 ml limoncello
100 gr lange vingers
250 gr mascarpone
2 volle eetlepels poedersuiker + beetje extra voor bestuiven.
100 ml melk
rasp van 1 citroen
sap van een ½ citroen
1 theel. vanille extract
1 bakje frambozen
beetje geraspte pure chocolade

Bereiding

Pers het sap uit de sinaasappels.
Roer er de limoncello doorheen, proef of het zoet en de alcohol goed in balans zijn en pas zo nodig aan.
Leg een laagje lange vingers op de bodem van de schaal en schenk hier de sinaasappel-limocllo sap overheen.

Doe de mascarpone met de poedersuiker en de melk in een aparte kom. Doe er de geraspte citroenschil, het sap van een halve citroen en de vanille extract bij, klop alles goed door elkaar.

Spreid het mengsel uit over de lange vingers, strooi er de frambozen op en rasp tenslotte een beetje pure chocolade erover.
Zet de trifle in de koelkast minimaal een half uur op op te stijven.

Opmerking;
- In het originele recept moet je het sap van 3 sinaasappels gebruiken (te variabel) en 75 ml limoncello, wij vonden de lange vingers te nat. Ze moeten lekker doordrenkt zijn niet papperig/snotterig. 125 ml sap en 50 ml linoncello is een betere verhouding.
- I.p.v chocolade rasp zijn chocolade schilfers mooier, je ziet dan ook nog meer van de frambozen; iets voor de volgende keer !!