Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Algemeen


persons : ongeveer 20 stuks
time : 40 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

125 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
75 gram roomboter
75 gram witte basterdsuiker
100 gram gehakte blanke amandelen*
15 gr honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak de noten fijn of koop ze fijngehakt*

Verwarm de honing in in een kopje in de magnetron en roer de noten erdoor. Laat ze wat afkoelen.

Doe het ei, de suiker en de boter in een mixkom en mix deze ongeveer 5 minuten tot een luchtige crème.
Meng het zelfrijzend bakmeel er beetje bij beetje door en roer tot alles goed opgenomen is.
Voeg de amandelen toe en meng het geheel goed.
Zet het deeg even afgedekt weg zodat het weer koud wordt en de boter hard.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak deegballetjes van ongeveer 2 cm doorsnede en leg ze op de bakplaat. Druk ze met een vork een beetje plat.
Bak de koekjes ongeveer 20 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.
De koekjes zijn nog wat zacht als je ze van de bakplaat haalt, ze worden vanzelf harder bij het afkoelen.
Denk dus niet dat de koekjes nog niet goed zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Opmerking:
Deze koekjes zijn iets korter gebakken. Mijn kleindochter ( nog geen 3 jaar) vindt het leuk om met ' n deegroller bezig te zijn en daarna met een stekker vormpjes uit te drukken....
Deze koekjes zijn dus wat dunner dan de receptuur voorschrijft , deze koekjes zijn ongeveer 15 minuten gebakken in de oven.

Tip:
Als je de gehakte amandelen van te voren roostert in een droge koekenpan dan denk ik dat de koekjes nog lekkerder worden.
Ik ga het de volgende keer proberen!

* Ik kwam in Duitsland mooie gehakte amandelen tegen, die heb ik hier voor gebruikt. Uiteraard kan je ook blanke amandelen zelf fijnhakken.