Friet van Noorloos

Friet van Noorloos

Algemeen


persons : 4
time : 30 min + koelen en afbakken
book : Eigen recept

Ingredienten

1 kilo bonken ( frietaardappel)
frietvet
zout

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd deze in mooi frietjes.
Spoel de frietn af in koud water en dep ze droog met behulp van een theedoek.

Verwarm het frietvet voor op 140 Gr C.
Bak de friet in kleine porties voor in 5 minuten.
Schud de frieten goed uit en doe in in een met keukenpapier bedekte schaal.
Laat de frieten afkoelen, minimaal een half uurtje, iets langer is beter.

Verhit het frietvet opnieuw, nu naar 180-190 Gr.C
Bak de friet af in 4-5 minuten afhankelijk hoe goudbruin u ze wenst.

Meestal is de verhouding: als je drie porties voorbakt dan kan je die in 2 keer afbakken.

Op diverse markten in Nijmegen staat aardappel handelaar Noorloos.
Wat een diversiteit aan aardappelen ligt daar !!
En ja hoor daar trof ik weer een echte frietaardappel aan. Het was heel lang geleden dat we zulke lekkere frieten aten.
Dus vanaf heden, naar de markt voor aardappelen !