Hartige taart van Ans

Hartige taart van Ans

Algemeen


persons : 8-10
time : 70 minuten
book : Recept van Ans W.

Ingredienten

250 gr. magere spekblokjes.
6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart.
2 uien
1-2 eetlepels olijfolie.
4 eieren.
1 zakje champignonsaus.
1dl melk.
100 gr. geraspte belegen kaas.

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de vorm er mee.
Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Bekleed de vorm (20cm) met bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snij de uien in ringen en bak ze met de spekjes in de olie op een matig vuur licht bruin.
Klop de eieren met de inhoud van het zakje sauspoeder los en voeg de melk en de uien en spekjes toe aan het mengsel.
Vul de vorm met het eimengsel en strooi de kaas erover.

Bak de taart in het midden van de oven in gemiddeld in 45 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taart koud of warm.

Opmerking:
Het is traditie geworden dat we de laatste les voor de vakantie afsluiten met een gezellig samen zijn. Het is ooit begonnen met koffie en iets lekkers, tegenwoordig lunchen we met elkaar en iedereen neemt iets mee.
Ik heb deze taart niet zelf gemaakt maar hij was zo lekker dat ik hem beslist spoedig eens ga maken.