Gezond broodje tartaar

Gezond broodje tartaar

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Bereik en behoud je ideale gewicht- Sonja Bakker

Ingredienten

4 eetlepels olijfolie
250 gr Italiaanse roerbakgroenten
4 tartaartjes
paar blaadjes sla
4 Italiaanse bollen
zout en peper
6 eetlepels sjaslick saus

Bereiding

In een braadpan de helft van de olijfolie verhitten. Italiaanse groenten ca. 5 minuten roerbakken en bestrooien met zout en peper.

Tartaartjes een beetje plat drukken. In een koekenpan de rest van de olie verhitten en de tartaartjes ca. 2-4 minuten bakken ( tijd is afhankelijk van de aanvang temperatuur van het vlees). Halverwege keren. Bestrooien met zout en peper.

Italiaanse bollen opensnijden, beleggen met blaadjes sla, roerbakgroenten en tartaartje.

Saus naar smaak erover en de bovenste helft van het broodje erop leggen.

Bevat per bol volgens het kookboek ca 210 kcal. In het originele recept werd de sla ook nog aangemaakt met sladressing en mag er 1,5 eetlepel coctailsaus over het tartaartje per broodje. Wij hebben sjaslick saus over het broodje gedaan ipv coctailsaus.