Crostini van haring biet en appel

Crostini van haring biet en appel

Algemeen


persons : 20 stuks
time : 15 minuten + 60 minuten wachten
book : www.visrecepten.nl

Ingredienten

2 zoute haringen
1 eetlepel appelazijn
3 eetlepels olijfolie extra vierge (met kruiden)
1 theelepel Dijonmosterd
zout
peper versgemalen
1 klein bietje schoongemaakt en in dunne reepjes
1 kleine appel geschild en in dunne reepjes

stokbrood
olijfolie
1 eetlepel verse munt in dunne reepjes

Bereiding

Snijd de haringen in dunne reepjes. Klop in een schaal een dressing van de appelazijn, olijfolie, mosterd en zout en peper naar smaak. Schep de biet, appel en munt erdoor.
Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast minstens 1 uur rusten.

Snijd het stokbrood in plakjes, besprenkel de plakjes met wat olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 Gr.C.
Bak de stokbroodjes in zo'n 10 minuten krokant.
laat de sneetjes brood afkoelen.

Serveren: schep op elk sneetje brood wat van de salade.