Amuse van gefrituurd kwarteleitje met ham

Amuse van gefrituurd kwarteleitje met ham

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Bijzonder

Ingredienten

4 kwarteleitjes
natuurazijn
1 losgeklopt eiwit
bloem
panko
oie om te frituren

4 plakken Serranoham
paar plukjes waterkers
zwarte olijven, gehalveerd
40 gr grof geraspte brokkelkaas
drupje extra vierge olijfolie
zeezout

Bereiding

Breng water aan de kook, voeg de kwarteleitje toe en kook ze precies 2 minuten.
Doe ze in een kom met 3 delen natuurazijn en 1 deel water.
Laat de eieren net zo lang staan tot ze wit zijn. Door de eieren in azijn te leggen kunnen ze makkelijk gepeld worden.
Pel de eieren voorzichtig, haal ze door het eiwit, bloem en panko.

Verhit de olie tot 180 Gr.C.
Frituur de eitjes goudbruin en laat ze ven op keukenpapier uitlekken.
Verdeel ze over de bordjes en garneer met ham waterkers en olijven.
Rasp wat kaas erover.

Maak het eitje iets open, schenk een drupje olie erover en bestrooi licht met zout.

Opmerking: Oefening baart kunst. De dooier van het kwarteleitje moet nog een beetje zacht zijn van binnen. Tja dat was hij nog wel na het koken maar niet meer na het frituren.
Dus nog veel oefenen….