Visbouillon

Visbouillon

Algemeen


persons : nvt
time : 40 minuten
book : Kookboek: Blue bank kookboek Soepen en sauzen

Ingredienten

1 liter water
¼ liter droge witte wijn
1 ½ kilo visafval en graten*
1 middelgrote ui
1 laurierblaadje
2 takjes peterselie
1 takje tijm
licht groen van 1 prei

* minder kan ook, pas de hoeveelheden aan.

Bereiding

Doe alle ingrediënten zoals beschreven in de lijst in een pan.
Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon daarna op een laag vuurtje 20-30 minuten trekken.
Zeef de bouillon.
U heeft nu ca 1 liter visbouillon.

Tip:
Laat de gezeefde bouillon tot de helft inkoken. Laat afkoelen.
Doe de visbouillon over in een ijsblokjesmaker. Gebruik de vis ijsblokjes om uw soep en sausen snel en goed op smaak te brengen.

Foto:
Visbouillon trekken van vis, graat en snij afval van een zeeduivel.