: 10
: 80 minuten
: Zie opmerking bij het recept
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr witte basterdsuiker
200 gr boter
4 eieren
ongeveer 14 pruimen
2 zakjes vanillesuiker
1 theel. kaneel
1 theel. zout
Klop boter, suiker, zout, vanillesuiker en kaneel tot een crème.
Voeg al kloppend de eieren een voor een toe.
Voeg de gezeefde bloem toe en roer deze erdoor.
Halveer de pruimen en verwijder de pit.
Vet een springvorm of taartvorm ( doorsnede 24 cm) in met boter of bekleed deze met bakpapier.
Giet het beslag in de bakvorm en verdeel de pruimen over het beslag.
Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 Gr.C.
Serveertip:
Geef er licht stijf geslagen slagroom of crème fraîche bij
Opmerking:
Het is ondertussen traditie aan het worden dat de laatste Engelse les van het cursusjaar wordt afgesloten met koffie, hapjes en een wijntje.
Dit jaar bracht Hans deze heerlijke taart mee. Bijzonder detail; zowel de eieren als pruimen (pruimen soort OPAL) waren uit eigen tuin! Zijn vrouw heeft de taart gebakken, dilemma….naar wie ga ik nu de taart vernoemen….