Kalfsvlees Parmigiana

Kalfsvlees Parmigiana

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: Jamie's Amerika

Ingredienten

4 kalfsoesters platgeslagen tot een dikte van 2 cm
paar takjes verse basilicum
olijfolie
3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes
3 ansjovissen, uit een blikje
1 verse rode Spaanse peper.
2 blikken tomaatblokjes a 400 gr
zeezout
verse zwarte peper uit de molen
200 gr vers broodkruim
par takjes tijm, alleen de blaadjes
een hand versgeraspte Parmezaanse kaas
1 citroen, schil geraspt
150 gr bloem
2 grote eieren
125 gr buffelmozzarella

Bereiding

Pluk de blaadjes van de basilicum en leg die in een kommetje koud water om ze ver te houden.
Hak de basilicumsteeltjes fijn.
Snij de knoflook in plakjes.
Hak de ansjovis fijn.
Verhit wat olie in een pannetje en bak de basilicum steeltjes, knoflook en ansjovis kort aan.
Prik een paar gaatjes in de Spaanse peper en doe die ook in de pan, Laat alles een paar minuten sissen en giet er dan de gehakte tomaten bij.
Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag, houd hem 20 minuten tegen de kook aan en voeg naar smaak zout en peper toe.* zie tip onderaan

Maak ondertussen het vlees klaar.
Zet drie borden klaar:
Bord 1 Voor de bloem; Breng de bloem op smaak met zout en peper.
Bord 2 Voor de eieren; Klop de eieren los.
Bord 3 Voor het broodkruimmengsel; Meng het broodkruim met de tijmblaadjes, citroenrasp en de Parmezaanse kaas.
Haal het vlees door de bloem tot ze rondom een wit jasje hebben. Schud ze goed af.
Haal ze door de ei, laat ze goed uitlekken en haal ze daarna door het broodkruimmengsel.
Druk het broodkruim goed aan, zorg ervoor dat het vlees overal bedekt is.

Warm de oven voor op 200 Gr.C.

Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in.
Laat die goed heet worden en leg dan de stukken vlees erin.
Als je pan niet groot genoeg is kun je het vlees in twee keer bakken, voeg dan tussendoor wat olijfolie toe.
Bak de lapjes een paar minuten per kant goed bruin en leg ze even op keukenpapier om uit te lekken.
Pak een ovenschaal waar het vlees precies in kan en giet daar de tomatensaus in, verwijder de Spaanse peper.
Leg het vlees er naast elkaar op.
Trek de buffelmozzarella in stukjes en verdeel die met een paar basilicumblaadjes over het vlees.

Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
Strooi vlak voor het serveren de rest van de basilicumblaadjes erover.

Serveertip: lekker met spaghetti, rijst, aardappelpuree, polenta of knapperig brood.

Op de foto:
Ik heb het vlees in kleine stukjes gesneden voordat ik het door de bloem-ei-broodkruim haalde.
In de oven gebakken in eenpersoons langwerpige lasagneschaaltjes en daarna zo geserveerd met een salade en brood. Heerlijk om stukjes brood zo door de saus halen!!!

Naschrift van Jamie in zijn kookboek:
Een echt Italiaans gerecht wat zich in Amerika tot een echte New Yorkse klassieker heeft ontwikkeld.
Je kunt kalfsvlees ook vervangen door varkensvlees of platgeslagen kipfilet.
Voor wat extra smaak kan je aan de saus een paar kappertjes of olijven toevoegen

*Tip:
Heb je veel haast, koop dan een goede kant en klare tomatensaus en breng deze op smaak met verse basilicumblaadjes.