: 4
: 2-3 uur
: Recept van de Makro, receptuur naar eigen smaak aangepast
500 gr herten vlees
wat bloem
2 eetl. tomatenpuree
50 gr ontbijtspekreepjes
2 plakken knolselderij, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 winterwortel, in miniblokjes
6 eetl. kleine zilveruitjes
3 eelt. cranberryjam*
2 plakjes ontbijtkoek, verkruimeld
zout
witte peper, vers gemalen
4 kruidnagels
6 jeneverbessen
1/2 theel nootmuskaatpoeder
250 ml wild fond
2 eetl appelstroop
200 ml rode wijn
* geen Cranberry jam te vinden in de winkel, je hebt het zo zelf gemaakt
Zout het vlees licht en bestuif het met bloem
Bak het vlees goud geel in de pan
Haal het vlees uit de pan en ontzuur de tomatenpuree in de pan.
Voeg de spekblokjes, knolselderijblokjes, uien, wortel, zilveruitjes, jam, ontbijtkoek en specerijen toe.
Goed doorroeren
Appelstroop, rode wijn, en de wildfond toevoegen.
Goed doorroeren en verwarmen.
Het vlees weer toevoegen en met de deksel op de pan zachtjes in zo’n 2 uurtjes gaar stoven
Tip:
Doe de kruidnagel en de jeneverbessen in een thee-eitje, dan hoef je ze er later niet uit te vissen
Serveertip:
Lekker met aardappelpuree en rode kool