: 4
: 50 minuten
: Tijdschrift: Foodies januari 2011
8 plakjes bladerdeeg
1 teentje knoflook
4 kabeljauwhaasjes a 100 gr*
8 grote blaadjes salie
1 ei
*of andere witvis naar keuze, in het originele recept werd schelvis gebruikt.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.
Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes
Bestrooi de vis met zout en peper.
Leg op 4 plakjes bladerdeeg een blaadjes salie en de helft van de knoflook.
Leg hier de vis op.
Leg op de vis de rest van de knoflook en een blaadje salie.
Dek de vis al met de andere bladerdeegplakjes.
Druk goed de lucht uit de pakketjes en druk de randen met een vork op elkaar.
Klop een ei los en bestrijk de pakketjes ermee.
Bak de vispakketjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Verlaag de temperatuur naar 175 Gr.C. en bak de pakketjes nog eens 5 minuten.
Snijd de vispakketjes schuin door en serveer deze met bv Warme sjalotten compote