Aardappel prei taart

Aardappel prei taart

Algemeen


persons : 6-8
time : 70 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

8 velletjes hartig bladerdeeg
beetje bloem
1 kilo prei
4 aardappelen
5 grote scharreleieren
200 ml room culinair
50 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Bereiding

Snij de prei in dunne ringen en was deze erg goed.
Bak de prei kort met wat boter in een wok. Laat de prei afkoelen. Knijp hem eventueel voorzichtig met de hand nog een beetje uit.

Kook de aardappelen met wat zout gaar in zo'n 15 minuten.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.
Leg de velletjes ontdooide taartdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit .
Bekleed de vorm met bakpapier of vet deze met wat olijfolie in. Bekleed het bakblik met het deeg.

Klop de eieren los met de room cuilinair en breng deze op smaak met zout en peper.
Roer hier de geraspte kaas door heen. Snij de gekookte aardappelen in kleine blokjes. Meng aardappen en prei.Roer de losgeklopte ei met kaas hier goed door heen.
Schep het prei mengsel op het deeg. Bak de taart in 45 minuten goudbruin.