: 4
: 20 minuten
: Eigen recept
500 gram sperziebonen
2 eetlepels gesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel laos
stukje goela djawa ( 2 eetl .bruine suiker)
zout naar smaak
1 eetlepel geraspte kokos
1/4 stuk santen
1 theelepel sambal oelek (of naar smaak)
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en was ze.
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm de olie in de wok. Bak de ui en de knoflook glazig. Voeg de laos, wat zout en de sambal toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg 2 dl water en de santen toe, blijf roeren tot de santen is opgelost.
Doe de boontjes en goela djawa erbij, breng opnieuw aan de kook.
Sudder de boontjes beetgaar in zo’n 6 à 7 minuten.
Strooi vlak voor het serveren wat geraspte kokos over de boontjes