Geitenkaas taartjes

Geitenkaas taartjes

Algemeen


persons : 15 stuks
time : 60 minuten + koelen
book : Kookboek: Amuses

Ingredienten

125 gr bloem
75 gr koude boter
1-2 eetl. koude melk
6 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
100 gr geitenkaas
10 zwarte olijven zonder pit
1 eetl. lente-ui, alleen witte deel
2 eieren
100 ml kopje room

Bereiding

Doe de bloem, snufje zout en boter in een keukenmachine en mis alles tot een kruimelig deeg.
Neem het deeg uit de kom en kneed het lichtjes.
Wikkel het in folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een ronde lap. Snijd met een vorm van 8 cm doorsnede rondjes uit het deeg en bekleed hiermee 15 taartvormpjes mee.
Prik het deeg met een vork in en bak ze 7 minuten in de oven.

Verwarm de oven voor op 180Gr.C.
Leg wat zongedroogde tomaten op de bodem van de taartjes en dan de kaas, basilicum, olijven en lente-ui.
Klop de eieren los, voeg room, zout en versgemalen zwarte peper toe.
Schep het mengsel op de vulling in de taartjes en bak deze 15 minuten of tot de vulling stevig is.

Tip:
U kunt de taartjes eerder op de dag bakken en afgedekt in de koelkast bewaren.
.