Kikkererwten salade

Kikkererwten salade

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + 4 uur marineren
book : Kookboek: Salades, voor-hoofd- & bijgerechten

Ingredienten

salade:
800 gr kikkererwten, gekookt of uit blik
4 artisjokkenharten
4 zongedroogde tomaatjes op olie
250 gr rijpe kerstomaatjes, gehalveerd
8 lente-uitjes, in schuine ringentjes
paar blaadjes basilicum, in stukken gescheurd
paar takjes bieslook, fijngeknipt
4 takjes (blad )peterselie, fijngehakt
25 gr Parmezaanse kaas, geschaafd
1 eetlepel zwarte peperkorrels, geplet in de vijzel
dressing:
6 eetl. olijfolie extra vierge
1 eetl. citroensap of sherryazijn
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel dijonmosterd
zeezout
vergemalen zwarte peper

Bereiding

Klop in een kom de ingrediƫnten voor de dressing.
Was de kikkererwten en laat ze uitlekken.
Snijd de artisjokharten en de zongedroogde in stukjes.
Meng de dressing door de kikkererwten, artisjok en zongedroogde tomaatjes. Meng alles goed, dek de kom af en zet deze 4 uur in de koelkast.

Voeg vlak voor het opdienen de kerstomaatjes, lente-uitjes, basilicum, bieslook en peterselie toe.
Meng alles voorzichtig.
Strooi er de geschaafde Parmezaanse kaas en geplette zwarte peper over.

Variatie:
U kunt van alles aan deze salade toevoegen zoals: olijven, Parmaham, salami, chorizo, verse tonijn of tonijn uit blik, andere groenten, andere kruiden of bladsla.
.