Erwtensoep

Erwtensoep

Algemeen


persons : 6
time : 3 uur + 1 nacht koel wegzetten
book : Eigen recept

Ingredienten

1 pak spliterwten ( 500 gr)
3 liter water
2 theel. zout
500 gr schouderkarbonades
350 gr prei schoon
250 gr selderyknol
350 gr aardappelen
2 bouillonblokjes
1 rookworst

Bereiding

Vlees afspoelen onder koud water
Spliterwten wassen.
Water met zout, vlees en spliterwten opzetten.
Aan de kook brengen en afschuimen.

1 uur op een laag vuurtje laten sudderen, vlees eruit halen.
Stukjes prei, blokken selderijknol, aardappelen en bouillonblokje toevoegen.
Weer ruim 1 uur laten sudderen op een laag vuurtje, eventueel met vlamverdeler eronder.

Voor grove erwtensoep, de ingrediƫnten fijnprakken.
Heeft een wat fijnere erwtensoep (onze voorkeur), even de staafmixer erin.

Karbonades ontdoen van bot en fijn snijden.
Rookworst in plakjes snijden. Vlees en rookworst aan soep toevoegen.

Erwtensoep altijd een nacht koel wegzetten, hij is de volgende dag pas echt lekker !!

Serveren met roggebrood en katenspek.