Asperge salade met ham en mierikswortel

Asperge salade met ham en mierikswortel

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten + koelen
book : Eigen recept

Ingredienten

500 gr witte asperges
50 gr gekookte ham
2 eetl. mayonnaise
1 eetl. crème fraîche
2 theel. mierikswortel ( uit een potje)
zout en peper
peterselie voor garnering

Bereiding

Schil de asperges en kook ze 10 minuten. Draai het vuur uit en laat ze in het kookwater nagaren tot ze gaar zijn

Haal de asperges uit de pan en laat ze verder afkoelen.

Snij de ham fijn.
Roer de mayonaise los met crème fraîche. Breng op smaak met de mierikswortel, zout en peper.

Leg de asperges op een snijplank en schil de asperges met een aspergeschiller in dunne plakken.
( eigenlijk net als dat je de asperges schilt, alleen nu laat de asperge liggen op de plank en draai je hem niet rond).

Meng de dressing door de aspergeplakken en roer de ham erdoor.

Zet een vulring op het bord en vul deze met de aspergesalade, of draai de aspergeslierten net als spaghetti om een vork.
Garneer af met wat fijngesneden peterselie.