: 4
: 30 minuten
: Gedeelte van een kookles recept
20 gram gedroogde funghi porcini
1 ui
2 dl rode wijn
400 gram tomaten uit blik
Snij de gedroogde funghi pocini fijn. Week deze gedurende ruim 2 uur in water.
Snij de ui in ringen
Braad het vlees van je keuze aan en haal het uit de pan en houd deze warm.
Voeg de uien toe aan het achtergebleven braadvet. Bak de uien in een paar minuten glazig.
Knijp de funghi porcini uit (gooi het weekvocht niet weg) en voeg die toe aan de uien.
Bak ze even mee.
Blus het geheel af met de rode wijn.
Snij de tomaten een keertje door.
Voeg de tomaten en het week vocht toe en kook de saus gedurende 15 tot 25 minuten in naar gelang de dikte van de saus die u wenst.
Opmerking:
De saus blijft een beetje grof door de tomaten.
Liever een fijnere saus, snij de tomaten dan fijn of pureer ze met een staafmixer voordat u ze toevoegt aan de saus
Serveertip: lekker met rood vlees, bv
Ossenhaas ingepakt in pancetta of
Biefstuk gewikkeld in parmaham